Киев е ударил за втори път един от мостовете към Кримския

...
Киев е ударил за втори път един от мостовете към Кримския
Коментари Харесай

Тежки сражения в Украйна, Киев удари един от мостовете към Крим

Киев е блъснал за повторно един от мостовете към Кримския полуостров, а Русия е свалила нов дрон над Москва.
Прочетете още
През нощта пък бяха осъществени нови масирани съветски офанзиви по Украйна. Киев оповестява, че са свалени 27 дрона и 30 от изстреляните 40 крилати ракети.

Нанесени са удари по огромна украинска военновъздушна база в западната част на страната. Москва твърди, че е поразила военните си цели.

В същото време съветски удар подпали център за кръвопреливане в източния украински град Купняск. Според украинския президент има жертви и ранени, а от окупирания от съветската страна град Донецк, оповестяват за разрушена постройка на университет.  

Размяна на ракетни удари на фронта в Украйна. Украинска ракета е развалила моста Чонгар - едно от дребното уреди, които свързват Крим с останалата част на Украйна. Това заяви съветската страна.

От другата страна президентът Зеленски разгласи, че съветска управляема бомба е поразила център за кръвопреливане в Харковска област, оповестява БНТВ.

Само това закононарушение споделя всичко за съветската експанзия, посочи Зеленски във връзка изумения кръвен център в Купянск.

Украинският водач дефинира нападението като " военно закононарушение " и назова причинителите " зверове ". Купянск е железопътен възел на 16 километра от фронтовата линия. Украйна си върна града през септември, само че той е ежедневна цел на съветските сили.

Зеленски заяви още за обстрели с ракети " Калибър " и " Кинжал " против завода за авиационни мотори Мотор Сич в град Запорожие, както и против цели в Хмелницка област.

Ударът против авиационния цех е бил нанесен малко след нападението с морски дрон против съветски танкер в региона на Кримския мост.

" Благодаря на Службата за сигурност на Украйна, на нашия флот и на всеки войник, които възвръщат справедливостта и учат Русия да губи. Украйна ще завоюва тази война. Светът ще завоюва тази война. Истината ще завоюва тази война ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

От през днешния ден паметникът " Родината майка " в Киев е без руски знаци и ще се назовава " Майка Украйна ". Отстраненият герб на Съветския съюз ще бъде изместен в музей.

На негово място е инсталиран тризъбец, който е част от държавния герб на Украйна. Работата по замяната стартира преди повече от една седмица, само че беше спирана поради неприятно време и противовъздушни паники.

" Трябва освен да оказваме опозиция на бойното поле, само че и да водим сполучлива битка на идеологическия и културния фронт ", добави Ростислав Карандеев, и.д. министър на културата на Украйна.

Русия заяви за украински удар с касетъчни муниции против университетска постройка в окупирания Донецк. Възникналият пожар е бил сподавен.

Полша откри теч в секция от петролопровода " Дружба " и прекъсна подаването на нефт от Русия за Европа. Варшава се надява ремонтът да завърши във вторник.

Разговорите в Саудитска Арабия без присъединяване на Русия за спокойно споразумяване на спора в Украйна са били продуктивни, заяви Киев. Москва дефинира срещата като жертван опит за привличане на Глобалния Юг на украинска страна.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР